علیرضا بازارگان

مکانی برای جمع آوری نوشتارهای پراکنده

علیرضا بازارگان

مکانی برای جمع آوری نوشتارهای پراکنده

نوشتارهایم پراکنده شده بود، بدین جهت، بر آن شدم که مکانی برای گردآوری آن چه لازم به حفظ می دانم درست کنم.

بایگانی

8. امین متوسلزاده و مجله مارکای اسپانیا

دوشنبه, ۲۹ مهر ۱۳۹۲، ۰۲:۵۷ ب.ظ

در سال 88 یک بازیکن فوتبال ایرانی به نام آقای "امین متوسلزاده" هنگامی که موقعیت خوبی برای گل زدن داشت، بازی را به دلیل مصدومیت احتمالی دربازه بان تیم مقابل نگه داشت. این حرکتِ جوانمردانه در رسانه های کشور بازتاب داشت و حتی در کشورهای دیگر نیز انعکاس یافت و منجر به دریافت جایزه ی بین المللی جوانمردترین وزشکار جهان در سال 2010 شد. روزنامه ی مارکای اسپانیا در تمجید از این حرکت مطلبی را چاپ کرد که بنده در 10 بهمن ماه 1389 قسمتی از آن را ترجمه کرده و گزارش مختصری ارائه دادم.

پس از نوشتن مطلب، متوجه شدم که نوشته ی بنده به صورت بسیار گسترده در سطح اینترنت در حال بازنشر است (لینک سایت فرارو). سایت هایی که این مطلب را بازنشر کرده بودند آن قدر زیاد هستند که تعدادش از دست بنده در رفته است. در این میان، بسیار شرم آور است که فرهنگ کپی بدون ذکر منبع تا حدی در کشور متداول است که بعضی از بزرگترین خبرگزاری های کشور هم اقدام به این کارِ غیر اخلاقی و غیر حرفه ای کردند. نام بعضی از کپی برداران بدون منبع عبارت است از: جهان نیوز (لینک)، خبرگزاری اهل بیت (لینک)، بوشهر نیوز (لینک) و فوتیلیو (لینک). بعضی حتی آن قدر وقیح بودند (لینک) که در پایین مطلب دزدی نوشته اند "استفاده از این خبر فقط با ذکر {منبع} مجاز می باشد"!

بنده بعد از این که متوجه شدم سایت فوتبال3 که یکی از معروف ترین تارنماهای ورزشی کشور است نیز اقدام به کپی برداری بدون ذکر منبع کرده است، دیگر کاسه ی صبرم به سر آمد و مطلبی علیه آن تارنما در خبرگزاری الف انتشار کردم. منتشر شدنِ این مطلب منجر به تماس سردبیر تارنمای مذکور با بنده شد. ولی جالب است که سردبیرِ محترم دو لحن متفاوت و آمیخته با هم داشت. از طرفی عذرخواهی می کرد که این اتفاق افتاده است و خاطرنشان کرد که سریعا برای رفع آن اقدام خواهد کرد. از طرفِ دیگر، بنده را تهدید می کرد که اگر سریعا آن مطلب را از خبرگزاری الف حذف نکنم اعاده ی حیثیت کرده و علیه بنده شکایت می کند. البته آن تهدیدها خالی بود و فکر می کنم بیش از این که جدی باشد، واکنشی از روی ترس از رسوایی بود.

در نهایت سایت فوتبال3 (که امروزه با اسم ورزش3 در حال فعالیت است) اسم بنده را در بالای خبر خود قرار داد (لینک) و یک خبر تکمیلی برای عذرخواهی نیز منتشر کرد (لینک). جای شکرش باقی است که سردبیر این خبرگزاری به عهد خود وفا کرد.


متن خبری که در مورد حرکتِ جوانمردانه ی آقای متوسلزاده نگاشته بودم به شرحِ زیر است:


دو شب پیش، امین متوسل‌زاده به عنوان جوانمرد ترین ورزشکار سال 2010 جهان شناخته شد و جایزه اش را از دست رئیس کمیته بین‌المللی المپیک در سوئیس گرفت. مهاجم فعلی راه آهن که در فصل گذشته پیراهن مقاومت سپاسی را بر تن داشت، هنگامی که متوجه شد دروازه بان حریف مصدوم شده و روی زمین افتاده است، موقعیت بسیار عالی حمله ی تیم خود را متوقف کرده و توپ را به بیرون از زمین بازی زد. ژاک روگ، رئیس کمیته بین‌المللی المپیک با تقدیر از رفتار جوانمردانه این ورزشکار ایرانی جایزه پیر دوکوبرتن را پس از یک سال به مهاجم تیم فوتبال راه‌آهن اهدا کرد. در این مراسم نماینده سازمان جهانی یونسکو، نمایندگان فدراسیون‌ های بین‌المللی فوتبال، والیبال، بسکتبال، دوومیدانی، کشتی و راگبی جهان حضور داشتند. این جایزه همه ساله به ورزشکاری اهدا می‌شود که بارزترین حرکت جوانمردانه را انجام داده باشد.

در 8 بهمن سال 1388، تیم استیل آذین در ورزشگاه حافظیه شیراز به مصاف مقاومت شهید سپاسی رفت. این دیدار با نتیجه 2 بر یک به سود استیل آذین خاتمه یافت. البته اگر متوسل زاده در آن صحنه گلزنی می کرد نتیجه متفاوت می بود. سال گذشته، حرکت متوسل‌زاده رفتار برتر اخلاقی لیگ نهم شد. مدیرعامل باشگاه مقاومت‌سپاسی بعد از آن بازی گفت: "به خاطر حرکت زیبای متوسل زاده بازی مقابل استیل آذین را واگذار کردیم. متوسل زاده کار بزرگی انجام داد. اگر آن توپ گل می شد بازی 2 بر صفر می شد و حتی می توانستیم بازی را 3 بر صفر کنیم اما به دلیل حرکت زیبای متوسل زاده باختیم. ما نشان دادیم در عمل باشگاه فرهنگی و ورزشی هستیم و امیدوارم این درسی باشد برای برای سایر باشگاه ها. از فدراسیون فوتبال هم ممنون هستیم که از این بازیکن تقدیر کرده است."

در همان روزها سرمربی تیم فوتبال مقاومت شیراز با تمجید از حرکت جوانمردانه بازیکن تیمش در دیدار مقابل استیل آذین تهران گفت: "امین متوسل‌زاده با این حرکت راه حضرت علی(ع) را ادامه داد."

دبیر ستاد منشور اخلاقی لیگ نیز در سال گذشته تاکید کرد: "3 میلیون تومان پاداش برای این بازیکن درنظر گرفته شده است" در یکی از بازی های بعدی تیم مقاومت سپاسی حرکت جوانمردانه این بازیکن توسط مسئولان تیم ابومسلم هم قدردانی شد. در این خصوص قبل از بازى تیمهاى مقاومت و ابومسلم، مسئولین این باشگاه رقیب، با اهداى سکه از او قدردانى کردند.

متوسل زاده در این خصوص گفت: "تشکر می کنم. اما خواهش مى کنم از این به بعد مسئولان براى تقدیر از حرکت من صحبت مادیات را پیش نکشند. این حرکت من قابل تقدیر با مسائل مادى نیست هر چند که مى دانم مسئولان نسبت به من لطف دارند. هیچ نیازى به تقدیر مادى ندارم و هر کس هم مى خواهد از این حرکت من تقدیر کند خواهش مى کنم با مادیات این کار را نکند."

اقدام زیبا و تحسین برانگیز "امین متوسل‌زاده" و حرکت جوانمردانه‌اش، در آن روزها بازتابی جهانی پیدا کرد تا جایی که روزنامه اسپانیایی "مارکا" در صفحه‌ی اینترنتی‌اش با قراردادن تصویر ویدئویی صحنه‌ای که امین متوسل‌زاده پس از اطلاع از مصدومیت بازیکن استیل‌آذین، توپ را به بیرون زده، گزارش کوتاهی از این اقدام تحسین برانگیز نوشت. «یک بازیکن ایرانی به جای گلزنی به خاطر مصدومیت بازیکن حریف، توپ را به بیرون زد.» تیتر این گزارش است. (لینک گزارش اسپانیایی)

این گزارش بیش از دویست نظر کاربران سایت مارکا را در پی داشت که در اینجا به بعضی از این نظرها اشاره می کنیم (نقل به مضمون):

* (نظر 235) درس خوبی برای بازیکنان و مربیان میلیونر اسپانیایی است!

* (نظر 222)‌ این ها همان دشمنان بشر هستند که آمریکا می گوید باید به آن ها حمله شود چون می خواهند بمب بسازند و به دنیا حمله کنند!!!!!؟ ما باید از فرهنگ ها درس بگیریم.

* (نظر 218) راه جدیدی برای گل نخوردن! چند ثانیه قبل از گل خوردن، کافی است دربازه بان خودش را به زمین بزند.

* (نظر 196) صحنه ای تکان دهنده بود. در فوتبال امروز نادر است. وقتی بازیکن های تیم مقابل هم از او تشکر می کنند، تصاویر بسیار زیبا هستند.

* (نظر 187) ما اسپانیایی ها حال به هم زن هستیم. به فوتبال مثل جنگ نگاه می کنیم. گویا باید به هر قیمتی برنده شد.

* (نظر 180) این حرکات در لیگ های غیر حرفه ای دیده می شود که در آن ها فوتبال تبدیل به تجارت نشده است و هنوز یک ورزش ساده است

* (نظر 168) این بازیکن نشان داد که "انسان" خوبی است.

* (نظر 140) زیباترین قسمت موضوع این است که هم تیمی های این بازیکن نیز برای او دست می زنند

* (نظر 137) برای او مجسمه ای خواهند ساخت و زیر آن خواهند نوشت "فوتبال به سبک اسلامی"

* (نظر 134) اگر 6-0 جلو بودند، کار او منطقی می بود. ولی احمقانه است که در یک بازی پایاپای همچین کاری بکند

* (نظر 132) فهمید که نمی تواند گل بزند. پس توپ را بیرون زد تا قهرمان شود

* (نظر 113) بسیار جوانمردانه بود. و بله، بسیار احمقانه

* (نظر 110) به نظر من، این حرکت بیش از یک گل ارزش داشت

* (نظر 108) آن قدرها هم موقعیتش خوب نبود. حداقل سه مدافع جلوی او بودند

* (نظر 98) وظیفه ی داور است که بازی را نگه دارد. اگر بازی را نگه نداشته است، باید به بازی ادامه بدهد تا کسی فیلم بازی نکند.

* (نظر 89) در آن زمان بسیار کوتاه بازیکن فرصت آن را ندارد که به چیزی فکر کند. او دربازه بان را می بیند، و تصمیم می گیرد که برای او توپ را به بیرون بزند. این جوانمردانه و قابل تقدیر است.

* (نظر 87)‌ به خاطر کار مسخره اش، این مهاجم در اروپا دستمزد خوبی نخواهد گرفت

* (نظر 57) کار جالبی بود. ولی جالبتر این که به همتیمی مصدوم خودش توجه نمی کند و می رود سراغ دربازه بان تیم مقابل!

* (نظر 50) چرا اول گل نزد که بعد به دربازه بان رسیدگی شود؟ فرقش 3 ثانیه هم نمی شد

* (نظر 49) مربی او باید او را کتک بزند! ولی در عین حال، کارش زیبا بود

* (نظر 41) من ایرانی هستم؛ فکر می کنم نمی توانست گل بزند. به همین دلیل توپ را بیرون زد تا آبرویش نرود که گل خالی را خراب کرده است. هاها.

* (نظر 28) طوری زمین می خورد که گویا تیر خورده است!

* (نظر 11) مرحبا. به این می گن "ورزش"

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۰۷/۲۹
علیرضا بازارگان

ورزش

ایران

فرهنگ

غرب

نظرات  (۱)

۲۹ مهر ۹۲ ، ۲۱:۳۶ محسن پریژه
هوالحق؛ سلام بر شما و عیدتان مبارک؛
ممنون این‌ظاهر خیلی به‌ترست. راحت‌تر می‌توان از مطالب عالی شما استفاده کرد.
یحق؛
پاسخ:
سلام.
لطف دارید. خوشحالم که می پسندید

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی